-->

Followers

♥ I Live and die lillahita'ala . I hope eerythings i do are under His barakah ♥

23 August 2011

tegor ke ?

Assalammualaikum blogger , okay hari nie nak cite pasal tegor , okay selalunye kite tegor org bile org buat salah kan ? but kite tau tak care nak menegor org dgn beradab dan tak terlalu mengikot perasaan ? okay cara menegor org yg sebnarnye ,
1 . cukoplah sekadar sekali , terpulanglah kepada individu tersebut untuk menerimanye atau tidak okay ,
2. cara menegor seseorang mestilah beradab dan tidak menggunakan perkataan-2 yg boleh membuatkan orang laen saket hati ,
3.and nie bg pendapat aq lah , kalo nak drop org pon cermin-2 lah diri n tak payah lah nak melebih-2 , mulot tuh ALLAH S.W.T bg untok kaw ckp benda-2 yg baek , bukan untok disalahgunakan , okay tuh je , post kali nie serius siket and ianya tersgtlah umum , share lah dgn sesape lagi ye , bye-2 , takde kene mngene dgn yg hidop mahupun yg telah tiada , :)
Thanks dor reading , Lafchiuuu :)

0 Kritikan Comel:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...